پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

افزایش کلسترول بدخون می تواند باعث سکته های مغزی و قلبی شود.

افزایش کلسترول بد خون می تواند باعث سکته های قلبی و مغزی شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی باتوجه اهمیت رعایت رژیم غذایی مناسب، اظهار داشت: افزایش چربی خون همراه با بیماریهایی مانند چاقی، بعضی از بیماریهای کبدی و کلیوی، بیماریهای قند، نارسایی مزمن کلیه و... دیده می شود، همچنین افزایش چربی خون ممکن است علامت بیماری دیگری نبوده و بیمار بصورت اولیه دچار آن شود.


فاطمه مندنی پور اذعان داشت: برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری دو نوع چربی خون یعنی کلسترول و تری گلیسرید انجام می شود.


وی در ادامه افزود: کلسترول انواع مختلفی دارد و افزایش کلسترول بد خون(ال- دی- ال) منجر به عوارض عروقی به صورت تصلب شرایین در عروق مختلف بدن می شود که می تواند باعث سکته های قلبی و مغزی شود، از طرف دیگر افزایش کلسترول خوب(اچ-دی-ال)بر خلاف افزایش ال-دی-ال عمل کرده و منجربه جلوگیری از عوارض ذکرشده می گردد.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج اذعان داشت: بهتراست بدانیم افراد سالم نیز با رعایت یکسری از نکات لازم از احتمال افزایش چربی خون تا حد زیادی مصون خواهند بود و همچنین بیماران دچار افزایش چربی خون با رعایت این نکات به شرایط مناسب نزدیک خواهند شد که این نکات شامل افزایش مصرف مواد حاوی فیبر نظیر حبوبات، سبزیجات خام و پخته و میوه جات، مصرف نانهای سبوس دارنظیر سنگک و نان جو می باشد.


فاطمه مندنی پور خاطرنشان کرد: همچنین توصیه می شود از رژیم غذایی حاوی کمترین میزان چربی استفاده شودکه در این خصوص لازم است نکات زیر رعایت شود. 1- از شیر و فرآورده های لبنی کم چرب( حداکثر 1/5درصد) و یا بدون چربی استفاده شود.2- از مصرف کره، خامه، سرشیر، سس ماینز، پنیر پیتزا و.... خودداری شود.3- هرگونه چربی گوشت قرمز و همچنین پوست مرغ قبل از پخت جدا شده و دور ریخته شود.4- حتی الامکان از سرخ کردن مواد غذایی خودداری شده و مواد غذایی به صورت آب پز و تنوری تهیه شود.5- از مصرف مواد غذایی نظیر کله پاچه، سیرابی، دل ، جگر و قلوه و مغز خودداری شود.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی در پایان یادآورشد: هموطنان جهت حفظ سلامتی خود لازم است که همواره ورزش و رژیم غذایی سالم را در برنامه روزانه خود قرار داده و در صورت وجود چاقی کاهش وزن اکیدا توصیه می شود.